Rörvik Timber

I bild från vänster: Dan Jacobsen, JSC it-partner och Thony Kihlström, Rörvik Timber

 

Rörvik Timber sågar i molnen - med Office 365! Det är en tuff bransch för sågverken, med hård konkurrens både på inhemska och den internationella marknaden. För Rörvik Timber med nio olika anläggningar gäller det att ligga så nära den vässade framkanten som möjligt för att inte tappa positioner. Därför har deras IT-avdelning tagit ett offensivt steg framåt med JSC, eller kanske rättare sagt uppåt. För de flesta funktionerna har hamnat i molnen.

 

 

"Med JSC har vi implementerat en lösning där vi får tillgång till en modern och mobil plattform baserad på Microsoft Office 365. Sen har vi lagt till ett nytt intranät och ett nytt ledningssystem baserat på SharePoint Online. En helt molnbaserad lösning där uppdateringar av programvaror och kapacitet kommer ske helt automatiskt."

 

Thony Kihlström, IT-chef Rörvik Timber

 

Thony Kihlström IT-chef Rörvik Timber

- Vi behövde modernisera vårt IT-stöd med informationsspridning, dokumenthantering och kontorsprogramvaror, förklarar Thony.

- Vi har kunnat göra oss av med kostsamma licens- och supportavtal som vi var bundna till i vår tidigare miljö. Och för oss på IT-avdelningen är det också en effektivisering; vi slipper underhålla teknik och kan fokusera mer på verksamheten istället.

Rörvik har många olika anläggningar och flera funktioner ute på fältet, exempelvis inköpare av skogsråvara och säljare. Mobiliteten är viktig, och de nya lösningarna innebär att mer av verksamhetens information är tillgänglig på mobiltelefoner och iPads.

- Vi har helt klart ökat vår mobilitet, vi kommer åt det vi vill, var vi än är. Och det ska poängteras att vi gör det med betydligt ökad säkerhet och kontroll. Vi vet var enheterna finns och kan styra åtkomst med inloggning med mera; det är en stor skillnad mot innan.

JSC och Rörvik Timber har samarbetat i cirka två år och det finns en gemensam lokal förankring i bygden kring Nässjö som skapar en naturlig närhet.
- När vi fick upp ögonen för JSCs djupa Microsoft-kompetens var det ett lätt val, fortsätter Thony.

"Att det klickar på det personliga planet är minst lika viktigt som att kompetens och pris är rätt. JSC har ett gott gäng, som vågar vara ärliga och säga vad de tycker. Det är högt i tak på våra möten och vi blandar det allvarliga med många skratt. Vi förstår varandra väldigt bra helt enkelt"

/ Thony Kihlström, Rörvik Timber