Framtiden

Ny kostym att växa med

I bild från vänster: Viktor Nyberg, Framtiden och Eric Sjöberg, JSC IT-partner

 

Framtiden AB som arbetar med personaluthyrning och rekrytering, med huvudkontor i Jönköping, har på ett bräde blivit kvitt sin växtvärk när det gäller systemlösningar. Tillsammans med JSC har Framtiden lagt grunden till en framtidssäkrad IT-miljö där mail och dokumenthantering har fått en helt ny styrning. Företaget har gått från växtvärk till att verkligen kunna växla ut all kraft de besitter.

 

Om Framtiden
Framtiden är specialister på att rekrytera Unga Talanger, dvs personer som är i början av sin karriär, till rätt företag. Företaget startade i Jönköping 2004 och finns idag på sju orter i Sverige med en personalstyrka om 150 personer och en ca 700-hövdad styrka för uthyrning inom områdena, IT&Teknik, Ekonomi&Finans, Kontor och Lager&Industri. Framtiden är ett av Sveriges snabbast växande företag och lever efter värderingarna Glädje, Enkelhet och Kör!

 

 

 

– Vi började med att flytta över alla medarbetares e-post till Microsoft Office 365. Det är en stor operation, även om vi bara är ett medelstort företag. Det måste fungera direkt. Ju mindre företaget är desto viktigare är ju varje användare. Och det fungerade mycket bra, från start; JSC höll vad dom lovade.
 

Viktor Nyberg, IT-ansvarig på Framtiden AB

 

Vi har en del tillägg, som chatt-funktion, videosamtal och uppkopplade kalendrar för alla, så att vi bland annat kan dela skrivbord med varandra. Det märks att vi bokar konferensrummen mer sällan nu, särskilt om vi bara är tre -fyra stycken. Skype har bidragit till fler spontana möten.

– De stora projekten är genomförda som vi planerade, men JSC är ett bra bollplank när vi har funderingar på olika förbättringar och tillägg. Med en testlicens kan vi prova oss fram. Vi har precis kopplat ihop våra skrivare på alla våra 7 kontor, så att vi alltid får service och förbrukningsvaror i tid. Det känns skönt också att veta att vi har ett system som kan skalas upp nästan hur stort vi vill, utan att det väntar en stor investering.

– Att ha JSC på nära håll underlättar kan jag säga; att kunna träffas personligen, och att alltid träffa samma personer som känner oss.
 

Från vänster: Viktor Nyberg, Framtiden AB och Eric Sjöberg, JSC

- Detta är lika mycket en uppdatering i säkerhet som i effektiv administration, säger Viktor Nyberg, IT-ansvarig på Framtiden AB.
- Tidigare var varje dator nästan en egen värld; visserligen en molnbaserad lösning, men väldigt ineffektiv att administrera och därmed dyr.