Forma Framtid

I bild från vänster: Petter Johansson, Forma Framtid och Andreas Lundell, JSC IT-partner

 

Känner du igen dig? Verksamheten växer och utvecklas, ibland i riktningar du inte riktigt hade förutsett. Beslut tas på volley, lösningarna landar inte alltid optimalt, ibland en bit från mål. Forma Framtid AB i Eksjö driver en spännande verksamhet som vilar på många olika ben, med egna fastigheter, egna och inhyrda företag, uthyrning av bostäder och gympahallar, med mera. Friskvård och medicinsk behandling står högt upp på dagordningen. Klok och pålitlig infrastruktur för internetuppkoppling gör numera också det, efter att kontakt togs med JSC.

 

 

– Ja, det var många olika lösningar som gjorde det snårigt att överblicka, både funktionellt och kostnadsmässigt. Det var alltid någon licens som gick ut, ett abonnemang som skulle förnyas. Vi har vuxit mycket senaste åren, med fler lokaler och fler medarbetare. Vi behövde ta ett helhetsgrepp och erbjuda besökare, företag och boende stabila lösningar.

– Det är både en kvalitets- och en säkerhetsfråga, inte minst vid offentliga upphandlingar, för att kunna visa att vi har säkra lösningar som klarar sekretesskrav.

 

Petter Johansson, delägare Forma Framtid och ägare/naprapat Smålands Rygg och Idrottsklinik.

 

JSC:s "Trådlöst nätverk som tjänst" är en molntjänst med en tredjepartsstyrd drift, men där JSC tar hela support- och driftansvaret från Nässjö. Tjänsten finns i tre olika nivåer, och både med inom- och utomhuslösningar. Forma Framtid valde en inomhuslösning, med till en början 12 accesspunkter.

– Vi fortsätter utveckla området och renovera lokaler, så vi kommer behöva utöka nätet med fler punkter, bland annat i vår rehab-bassäng och idrottshallen. Men det är inga problem att låta nätet växa, säger Petter.

– Våra besökare uppskattar ett snabbt nät så fort de stiger in i lokalerna, även ute på den sköna innergården funkar det bra, trots att vi inte valde utepaketet.

– Våra inhyrda företag, har i sin tur individuella avtal direkt med JSC.

Från JSC är det Andreas Lundell som varit ansvarig projektledare och Richard Andersson som ansvarat för nätverkets design med antal accesspunkter och placering av dessa.

Från vänster: Petter Johansson och Andreas Lundell

– Vi fick en kunnig partner i ryggen, som kan så väldigt mycket mer inom IT än bara infrastruktur. JSC ser alltid helheten, mjukt och hårt.

/ Delägare Forma Framtid samt ägare och naprapat på Smålands Rygg och Idrottsklinik.